Toepassingen van RVS schijven en rozetten

RVS schijven en rozetten - RVS Blog
RVS schijven kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Zo zijn ze geschikt als lasdeel, hekwerkonderdeel, maar ook voor verschillende huis-, tuin- en keukentoepassingen. Denk hierbij aan het opvullen van ruimte rondom bijvoorbeeld een te groot gat voor een plafondspot of kraan.

RVS schijven om vast te lassen

RVS schijf zonder centraal gat - RVS Blog

RVS schijven zijn o.a. geschikt voor het kops afwerken van RVS buis middels een lasverbinding. In onze webshop vind je schijven in verschillende diameters. Sommige schijven zijn leverbaar met een facetrand of centraal gat. Schijven met centraal gat worden ook wel flenzen genoemd.
RVS schijven worden voornamelijk gebruikt voor technische toepassingen, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn ook kunstenaars, ontwerpers van sieraden/juwelen en doe-het-zelvers die hun fantasie de vrije loop laten en deze schijven voor de meest uiteenlopende decoratieve toepassingen gebruiken.

RVS rozetten voor balustrades

Een RVS rozet zorgt voor een strakke afwerking van een RVS balustrade of hekwerk. Een rozet met centraal gat is toepasbaar als afdekkap, waardoor schroeven en bevestigingen in een balustrade netjes worden afgedekt. Het rozet kun je gewoon los over de buis of staf schuiven. Er zijn ook rozetten leverbaar zonder centraal gat, deze zijn geschikt voor universeel gebruik. Je kunt er ook zelf een gat in boren met de gewenste diameter als je het juiste rozet niet kunt vinden.

RVS rozetten - RVS Blog

Vulring voor kraangat of inbouwspot

Als je een ring zoekt voor het afwerken van beschadigde of te groot geboorde gaten voor een kraan of plafondspot, heb je vaak afmetingen nodig die niet standaard zijn en dus niet makkelijk vindbaar zijn. Hiervoor zijn RVS spotringen de perfecte oplossing; deze dienen als afwerkringen. Geef ons de binnen- en buitendiameter door en dan leveren wij jouw onderlegrozet op maat.

Bij een spot plaats je de onderlegschijf tussen de spot en het plafond en bij een kraan leg je hem op het te grote kraangat op het aanrechtblad alvorens de kraan wordt gemonteerd. Met deze opvulring worden naden rondom je kraan of spots netjes weggewerkt.

Ook RVS rozetten worden wel eens gebruikt voor het afwerken van een te groot kraangat. Als er voor jou een exemplaar met de juiste maten leverbaar is, is dit ook een prima optie. Een rozet is een stukje hoger dan een spotring, maar beide opties voldoen.