Oktober Woonmaand: 5 interieur tips

Oktober Woonmaand - RVS Blog
Oktober staat helemaal in het teken van wonen en interieur. Wij geven je 5 tips waarmee je deze maand je huis opfrist voor het nieuwe seizoen.

Het wordt eerder donker en de temperatuur daalt, waardoor je meer tijd binnenshuis zal doorbrengen dan in de warme zomermaanden. Genoeg reden om je inrichting wat te vernieuwen! Maar ook de buitenkant van je huis mag niet achterblijven. Met deze tips ben je klaar voor het nieuwe woonseizoen.

1. RVS garderobestang of kapstok

In tegenstelling tot het voorjaar, waarin jassen vaak onaangeroerd bleven, zul je vanaf nu veel gebruik maken van je kapstok. Niets is zo rommelig als rondslingerende jassen en sjaals, dus zorg ervoor dat je deze netjes kunt opbergen. Een goede oplossing hiervoor is een RVS kapstok of garderobestang. RVS garderobestangen kunnen voor jouw situatie op maat worden gemaakt, maar er zijn ook een aantal standaard modellen leverbaar.

2. RVS vlaggenstokhouder en vlaggenstok

Een vlaggenstokhouder is iets waar niet vaak naar wordt omgekeken, ondanks dat deze permanent op een huis hangt en in het oog springt. Vergeet die oude vergeelde vlaggenstokhouders en kies voor een stijlvolle vlaggenstokhouder en vlaggenstok in RVS of mat zwart,

3. Zwarte woonaccessoires

Zwarte woonaccessoires behoren nog steeds nog tot dé woontrends. Om hierop in te spelen zijn er een hoop nieuwe artikelen gelanceerd waarmee je deze trend door je hele interieur kunt doorvoeren. Een interieur waarin meerdere zwarte elementen terugkomen oogt als een echt geheel.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan zwarte kapstokken, zwarte trapleuningen, zwarte garderobestangen, zwarte deurstoppers en zwart deurbeslag. Ook buitenshuis kiest men steeds vaker voor zwart, zoals zwarte huisnummers, zwart voordeurbeslag en zwarte deurgrepen.

4. RVS ventilatierooster

In het najaar, als het koud is, zet je niet zo snel een raam open. Echter blijft het voor de ventilatie in je huis belangrijk dat er frisse lucht door je huis kan stromen. Goede RVS ventilatieroosters dragen hieraan bij, hiermee voorkom je schimmelplekken, vochtproblemen en gezondheidsklachten. Eerder schreven wij al een blog over het belang van ventilatie in huis, deze is zeker de moeite waard om te lezen.

Op het gebied van ventilatieroosters met terugslagklep, die je toepast bij afzuigkappen, wasemkappen, wasdrogers en mechanische afzuigingen, zijn de Premium Line overdrukroosters dé ventilatieroosters die je dit najaar moet leren kennen. Deze hoogwaardige design gevelroosters hebben een unieke look met een strakke en moderne vormgeving. Ze zijn verkrijgbaar in mat geborsteld RVS, gecoat zijdeglans wit en gecoat zijdeglans zwart.

Een andere ontwikkeling op het gebied van ventilatieroosters is het kaprooster met windbreker. De windbreker bestaat uit twee halve schijven in de muurdoorvoer en bevat dus geen bewegende delen. Hiermee onderscheidt dit rooster zich van overdruk kaproosters met een terugslagklep. De roosters zijn geschikt voor luchtafvoer in combinatie met een wasemkap, droger of gaskachel, maar ook voor externe luchttoevoer voor een pelletkachel of houtkachel.

5. Onderhoud

Goed onderhoud van RVS producten mag niet worden onderschat. Vervuild en streperig RVS ziet er rommelig en onverzorgd uit, dat wil je natuurlijk niet in een interieur waar veel aandacht aan is besteed. Met een RVS Cleaner Spray maak je zowel binnen- als buitenshuis roestvast stalen oppervlakken streeploos schoon. In ons blog over het onderhoud van RVS vertellen we je hier meer over.

Wat ook belangrijk is binnen het onderwerp onderhoud, is het toepassen van goede RVS deurstoppers. Deze deurbuffers zorgen ervoor dat je deurkrukken, muren, plinten of meubels niet beschadigen door openslaande deuren.