Meubels opknappen met RVS knoppen, grepen of poten

RVS kastknoppen - RVS Blog
Het aanpassen van vintage meubels is al jaren erg populair. Het is niet alleen leuk om te doen, maar je creëert ook nog eens een uniek meubelstuk dat niemand anders heeft. En met RVS accessoires zoals greepjes, knopjes of pootjes maak je jouw DIY project helemaal af.

DIY is een afkorting voor Do It Yourself, oftewel Doe Het Zelf. Dit houdt in dat je zelf aan de slag gaat met een project, in plaats van dat je het uitbesteedt aan een bedrijf of vakman. In dit blog richten wij ons op het opknappen van oude meubels. DIY’en heeft dan verschillende voordelen:

  • Het is goedkoop; je bespaart geld. Je hoeft geen bedrijf of expert te betalen om het werk voor je te doen én je hoeft niet de hoofdprijs te betalen voor een exclusief meubel uit een dure meubelzaak.
  • Je bent lekker creatief bezig. Soms is het heerlijk om je handen uit je mouwen te steken. Verstand op 0 en klussen maar!
  • Je kunt unieke en persoonlijke meubels maken, helemaal gericht op jouw stijl en wensen.

Stel: je bent op zoek naar een nieuwe kast. Dan is het geen gek idee om te gaan DIY’en. Als je al een kast hebt, dan kun je ervoor kiezen om deze te gebruiken als basis. Je kunt ook een vintage meubel in de kringloopwinkel kopen als je houdt van een retro stijl. En als je écht handig bent, zet je een heel nieuw meubel from scratch in elkaar.

De prijzen van nieuwe meubels zijn, net zoals bijvoorbeeld boodschappen, door de hoge inflatie enorm gestegen. Daarom is het populairder dan ooit om oude meubels op te knappen en niet zo snel iets nieuws te kopen.

Losse RVS meubelpoten en tafelpoten voor bestaande meubels

Bij RVS poten kun je kiezen voor RVS meubelpoten of tafelpoten op maat. De naam zegt het al: tafelpoten zijn een stuk hoger dan meubelpoten. Een kast staat namelijk natuurlijk minder hoog op zijn poten dan een tafel. Daarnaast verschilt de bevestigingswijze. Een meubelpoot is aan de bovenkant voorzien van houtdraad of een stelschroef voor bevestiging aan het meubel en een RVS tafelpoot is voorzien van een degelijke en stevige flens. De flens kan met behulp van schroeven op het tafelblad worden gemonteerd. De onderkant is afgewerkt met een meubeldop. Heb je verstelbare meubelpoten of tafelpoten nodig? Je kunt ook kiezen voor een verstelbare meubeldop.

RVS tafelpoten en meubelpoten zijn niet alleen leverbaar in een ronde vorm. Houd je van een wat strakkere uitstraling? Dan is vierkant ook een optie. En als je jouw meubel een stoer en industrieel tintje wil geven, kies je voor poten met een mat zwarte coating.

Een RVS meubelpootje of tafelpoot kan worden gebruikt onder verschillende meubels: van kasten en bedden tot banken en tafels. Laat je fantasie de vrije loop, dan ontstaan de beste ideeën. Zo zijn RVS pootjes uitermate geschikt voor het moderniseren van oudere vintage of retro meubels.

Nieuwe RVS knoppen of grepen voor meubels

Leuke RVS kastknoppen en kastgrepen zijn onmisbaar bij het opknappen van een meubel. Heb je bijvoorbeeld geen budget voor het kopen van een bijzondere kast? Bij winkels als Ikea kun je voor een prikkie een basic kast kopen, die je eigen kunt maken met RVS knoppen of greepjes. Niemand ziet meer dat je kast gewoon van de Ikea komt! Bij onze meubelgrepen werken wij met standaard maten, waardoor je eventueel bestaande greepjes gemakkelijk kunt vervangen en geen nieuwe gaten hoeft te boren. Dat is ook handig als je de kastgrepen in je keuken wil vervangen.

Meubelgreep zwart of messing

Tegenwoordig zijn er ook veel grepen en knoppen in zwart en messing verkrijgbaar. Iedere materiaal en afwerking heeft weer een eigen look. Kijk naar de stijl van je interieur en pas daar de keuze voor kastgrepen op aan. Zwart is heel stoer, terwijl messing weer heel chique oogt. En RVS is gewoon tijdloos!

RVS scharnieren voor kastdeuren

Heeft jouw meubel (nieuwe) scharniertjes nodig om deuren mee te kunnen openen en sluiten? Kies dan voor RVS meubelscharnieren. Deze kastscharnieren zijn geschikt voor bijvoorbeeld tv-meubels, dressoirs, opbergkasten, wandkasten, vitrinekasten, buffetkasten en nachtkastjes.

Zelf meubels maken met RVS buiskoppelingen

Wat tegenwoordig erg populair is, is het gebruiken van RVS buiskoppelingen voor het zelf ontwerpen van meubels. Het is je vast niet ontgaan dat een industriële stijl nog altijd een enorme trend is. Buiskoppelingen sluiten hier naadloos op aan. En het gebruik ervan is heel makkelijk, je hoeft hiervoor niet technisch aangelegd te zijn. Door RVS buis met industriële koppelingen te combineren, kun je alle kanten op en zijn de mogelijkheden eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan een RVS tafelonderstel, combineer de stoere look van RVS dan eens met een natuurlijk houten tafelblad voor een spannend contrast. Maar ook een kapstok, garderobe of roede voor gordijnen of kleding is mogelijk!